Do pizzy i nie tylko

Miksery spiralne są urządzeniami wręcz niezastąpionymi i to zarówno w tradycyjnej kuchni, jak i w miejscach, które profesjonalnie zajmują się przygotowywaniem różnego typu potraw. Miksery spiralne swoją nazwę zawdzięczają specjalnej budowie, która ułatwia przygotowywanie ciężkich ciast, jak na przykład ciasta na pizzę czy też pierogi. Specjalne systemy zabezpieczające sprawiają, że nawet duże miksery są niezwykle bezpieczne w obsłudze.

Odpowiednie zabezpieczenia

Miksery spiralne to urządzenia, które na rynku dostępne są w różnych wielkościach, dzięki czemu możliwe jest przygotowywanie ciasta o różnych objętości. Największe dostępne miksery mają pojemność nawet do około 130 l. Tak duże urządzenia są projektowane w taki sposób, by zapewniały najwyższy poziom bezpieczeństwa, dzięki czemu też operator tak dużych urządzeń może czuć się bezpiecznie. Wszystkie tego typu urządzenia posiadają specjalne czujniki otwarcia pokrywy dzierży, których celem jest uniemożliwienie kontaktu rąk operatora ze wszystkimi elementami, które znajdują się w ruchu podczas pracy danego urządzenia. Tak więc decydując się na zakup profesjonalnego miksera spiralnego możemy być pewni, że jest on dpowiednio zaprojektowany i spełnia wszystkie wymogi bezpieczeństwa. Zwykle też miksery spiralne są bardzo intuicyjne w obsłudze, dzięki czemu praca z nimi to czysta przyjemność.

Różne typy mikserów spiralnych

Na rynku miksery spiralne znane są również pod nazwą mieszarki do ciasta ciężkiego lub mieszalników do ciast. Bez względu jednak na nazewnictwo wszystkie one dedykowane są do mieszania i przygotowywania ciężkich ciast. Są to więc jedne z podstawowych urządzeń, które są niezbędne w różnego typu gastronomiach. Urządzenia te pozwalają na szybkie przygotowywanie ciężkich ciast takich jak ciasta na pizzę, ciasta na pierogi, czy też ciasta na chleb. Tego typu mieszalniki charakteryzują się dużym momentem obrotowym, dzięki czemu możliwe jest równomierne wymieszanie wszystkich produktów, bez ryzyka przeciążenia danego urządzenia. Mieszalniki tego typu są tak skonstruowane, by były w stanie wymieszać gęste i ciężkie wsady. Zwykle urządzenia te są zasilane z gniazdek standardowych lub gniazdek 3-fazowych, który to są szczególnie polecane do profesjonalnych zastosowań, a zwłaszcza w przypadku większych pojemności dzieży.

Miksery spiralne dostępne są w ofercie Gastroprodukt.pl.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here